Kamis, 18 Agustus 2011

Masak Lemak Cili Padi Ikan Tenggiri dan Petai





Hahaha ini pun nak dikongsi ker? Semua orang tahu cara memasak masak lemak cili padi ikan tenggiri.  tapi mungkin ada yang belum tahu, masak lemak cili padi tenggiri dengan petai ... fuyyoo meletup ... nak tahu, kena cuba sendiri.  Resepi ini dikongsi oleh sahabat baik saya, Puan Yarina.

Ikan Tenggiri Lemak Cili Padi dan Petai
 ikan tenggiri papan
petai dibuang kulit
cili padi
1 inci kunyit hidup
1 asam keping
garam dan serbuk perasa secukup rasa maggi



Blend cili padi, kunyit hidup. Masak dengan santan pekat dg api perlahan dan kacau rata. Masukkan ikan, petai, asam keping, daun kunyit. masak hingga pecah minyak

Tidak ada komentar:

Posting Komentar